Wednesday, March 30, 2016

Pakaian Hapak?Busuk Bau Peluh?Kan Ada Perfume Pakaian..Masalah Setel

Assalam semua...
Masih ingat lagi tak psal n3 Produk Review saya mengenai pewangi pakaian A Dior tempoh hari?Hurmmm sekarang ni tuan tanah Pewangi A'Dior dah x menang tangan untuk melayan kastemer yg order Pewangi ni.Ada yg C.O.D ada yg pos.Sekarang ni musim panas, anak2 balik sekolah mesti berpeluh2...sembur saja pewangi pakaian ni sebelum anak2 pergi sekolah..masa balik mesti masih kekal segar haruman tu..tidaklah bau hapakkkkkk..nak peluk cium anak yg berlari-lari dapatkan mak ayag lepas balik sekolah pun hilang selera kalau bau hapakkkkk kan hihihi..
Menurut tuan tanah, harga promosi dilanjutkan sebab dia seronok sangat sambutan luar biasa dari kastemer...Saya pun tumpang hepi.Jom pakat beli..pewangi pakaian A Dior ni termurah di pasaran..bukan dapat satu tapi dua botol...sangat berbaloi kan??Kalau korang berminat nak jadi agen pun buleh jugak...Saya sndri dalam suka2 guna terjebak jugak order untuk kawan2 rapat..agen tak rasmi gitu heheee...
Kalau kawan2 goreng ikan masin/ikan pekasam mesti bau busuk satu rumah kan?Sembur jer pewangi fabrik...insyaaAllah hilang bau tu...xyah sembur ulang2 kali..sekali sembur jer dah cukup...Sangat berbaloi tau..Murah pulak tu..
Lagi jimat sebab boleh buat sebagai perfume...mana ada perfume 20hengget kan kikiiiii...Pastu kalau korang balik dr pasar, mesti pakaian pun bau ikan...smell fishy gitew..kalau agak2 malas lagi nk salin pakaian..sebab nk siang2 segala mak nenek kan...tiba2 ada lak tamu datang..ha camana tu?Malu la kalau bau ike,,mmg buleh ngaku kata balik dr pasar...tp kesian tamu kena tahan bau hanyir ikan kikiiii...mudah jer...buzzz..buzz A'Dior ni kat baju...setel masalah...Tap payah pkir panjang..meh la order...harga terbaik dari ladang...sangat  berbaloi...Bukan 40 hengget...bukan 30hengget...cuma
RM20 SAHAJA (1 set 300ml+300ml refill)
014-3388769 ~ Rayyan Rozi
019-241 8331 ~ Has

Nak baju wangi macam cucian dobi?
Wangi kekal lama?
Cara paling senang hilangkan hapak?
Harga paling murah??
A'Dior Floral la penyelesaiannya...
Apa tunggu lagi...order la cepat...
 terlajakkkkk lakuuu



nak order ngn saya pun buleh

Nak beli borong/pukal cl
014-3388769 ~ Rayyan Rozi
019-241 8331 ~ Has
sebab ramai yg tanya camana rupa..saya upload sekeping...
Sangat berbaloi..sebab bukan satu tp 2 botol

Friday, March 25, 2016

Keropok Lekor Masak Lemak Bersama Rebung Madu

Assalamualaikum...
Cam unik jer nama resepi kat atas tu hehee..Agak Pelik Tapi Sedap bila keropok lekor dimasak gulai lemak..cam makan ikan gak la tambah lak ada Rebung Madu jadi pelengkap.Rebung Madu ni saya petik segar dr kebun...xde bau bacin...sebab fresh punya.
Biasanya keropok lekor org goreng buat kudapan petang2 ajer kan?Kalau ada banyak stok boleh la cuba..anak2 saya yg x brp suka ikan pun berselera makan, sebab xde tulang..Tambah lak rebung tu ada kerangupan siket..mmg best.Kalau nk guna keropok losong pun okey gak..Jangan pi guna keropok keping plak hehee...
Resepi tu korang boleh taram sesedap rasa..saya kongsikan kat sini cara saya buat..untuk rujukan anak cucu saya..sebab korang dah terrer masak kan
Pose dalam pinggan klasik nk bg nampak elegant siket hahaa...

Masak Lemak Keropok Lekor Bersama Rebung Madu
By Malina LiNa Pg (linapg.blogspot.com)
Bahan-Bahan: 
  • 3 batang keropok lekor (potong ~2in) 
  • 3 ulas bawang merah (blend/tumbuk) 
  • 2 ulas bawang putih (blend/tumbuk) 
  • 1 labu bawang besar (blend/tumbuk) 
  • 1/2 cm lengkuas (ketuk) 
  • 1cm halia (blend/tumbuk) 
  • 1cm kunyit hidup (blend/tumbuk) 
  • 3 biji cili merah (blend/tumbuk) 
  • 5 biji padi (ketuk)nak pedas boleh blend sekali
  • 1 batang serai (ketuk) 
  • 1 cawan santan pekat. 
  • 1 mangkuk rebung madu (yg telah dicelur)
  • 1 asam keping 
  • Cili merah dan cili hijau (potong)
  • Garam dan gula/perasa. 
  • Air (secukupnya) 
Cara-Cara: 
  1. Masukkan serai dan bahan kisar/tumbuk dan sedikit air ke dalam periuk dan masak hingga air mendidih dan renehkan sebentar untuk menghilangkan pijar bawang & cili (supaya betul2 masak)
  2. Masukkan santan, keropok lekor dan rebung madu.Tambah air mengikut tahap kepakatan kuah yang diinginkan.
  3. Biarkan hingga mendidih (kacau selalu supaya tidak bengentel) 
  4. Masukkan garam dan gula/perasa.Sesuaikan rasa.Akhir sekali masukkan cili potong.Tutup api.Sedia dihidang

Thursday, March 24, 2016

Kek Coklat Moist,Kek Karot Dan Kek Buah Kukus

Alhamdulillah...
Tempahan kemarin punya ni, x sempat nk upload dalam blog ni.Bersilat siapkan semua ni, terus rasa nk tumbang adoi.Agaknya penat balik dr kampung (berkebun) pastu rushing balik mai Penang, siapkan Tempahan Nasi Beriani tu..kemas rumah dan siapkan tempahan ni..out gases.Doakan saya semoga cepat pulih ya...Perlukan rehat sekejap.So, untuk mggu ni saya tak ambil sebarang tempahan.Mggu depan la pulak tgk keadaan camana.Ok berbalik pada n3 hari ni, kek coklat n kek karot tu ditempah p;eh regular kastemer saya.Kalau kek karot rasanya dia sorang jer yg selalu tempah hahaa..Sampai saya hafal kehendak dia.Kek Buah tu pulak di tempah oleh regular kastemer saya gak.Yg saiz besar 9in tu adik BFF saya punya.Yg mini pack tu pun repeat order gak.Dia pernah order 1 pack sebelum ni.Kali ni order 2 pack (maklumlah bujang order byk2 sapa nk makan)1 lagi tu regular kastemer kek karamel kali ni nk try kek buah pulak.1 lagi xtra..sapa nak roger mai cepat sebelum abes
Kek Coklat Moist, Kek Karot dan Kek Buah..Alhamdulillah
 Kek Coklat Moist with simple deco cam biasa arrr
Sebelum deco

Tuesday, March 22, 2016

Ayam Rosemery Grill Madu (Enak Dan Mudah)

Assalamualaikum...
Dah lama x bersiaran dengan resepi..asyik tayangan kek tempahan dan lain2 ajer kan?Ekceli masak tu tetap mask gak..cuma kadang2 lauk2 simple jer...pastu yg pesen siaran ulangan tu yg malas nk snap gambar..Ayam Grill ni pun siaran ulangan gak tapi terasa rajin nak snap gambar.Tp dah snap tengahari x cantik plak gambar..xpe la janji ada gak gambar n boleh buat n3 kat blog ni.Ayam Rosemery Grill ni sedap diratah atau pun dimakan bersama nasi...kalau nak ratah lebih sedap kalau ada sos...mmg mabeles...
Moist, tender and juicy..nyum...nyum...

AYAM ROSEMERY GRILL MADU
By Malina LiNa Pg (http://linapg.blogspot.com/)
Bahan - Bahan: 
  • 1 ekor ayam saiz sederhana (boleh jg guna 4 keping whole leg) 
  • 1 kiub ayam 
  • 3 sudu besar kicap pekat manis 
  • 3 sudu besar sos tiram  
  • 2 sudu besar kicap mee goreng (LiNa Pg gn Tamin) 
  • 3 sudu besar madu 
  • 4 ulas bawang putih(tumbuk) 
  • 1in halia(tumbuk) 
  • 1 sudu kecil lada hitam  
  • 1sk rosemery kering 
  • Sedikit olive oil 

Cara-cara 
  1. Bersih ayam. Kemudian gaul dengan semua bahan-bahan di atas. 
  2. Perap 30 minit atau lebih (LiNa Pg perap semalaman).
  3. Kemudian bakar dlm oven suhu 160 darjah selama 1jam (atau hingga masak)
  4. Terbalikkan ayam selepas 25-30min proses membakar (Jika ada oven ada fungsi rotisserie, cucuk saja ayam pada besi pemanggang.
  5. LiNa Pg lapik alumium foil atas dulang pembakar, pastu baru letak ayam.Lumurkan sedikit myk(olive oil) Curahkan sekali air lebihan perapan ayam tadi ke atas ayam. Selepas setengah jam, terbalikkan ayam dan curahkan air perapan dalam dulang ke atas ayam supaya ayam tidak kering.

Sunday, March 20, 2016

Nasi Beriani, Gulai Kambing Bawang Goreng Dan Acar (Tempahan Katering Kecilan) Penang

Alhamdulillah..Tempahan pagi Sabtu.
Hampir seminggu bercuti di kg, rushing balik ke Penang sebab dah berjanji dgn kawan husband nk siapkan tempahan nasi beriani.Depa ni berkumpul ramai2 sebab ada majlis akad nikah..nk menjamu ahli keluarganya la tu.Menu yg diminta sebiji sama cam menu open house umah saya tahun lps.Beliau merupakan salah seorang tetamunya..Alhamdulillah niat nak menjamu kawan2 time raya mendatangkan rezeki tempahan yg tak disangka..syukur..
Antara menunya ialah Nasi Beriani (50 orang makan) Gulai Kambing Bawang Goreng (Tanpa Santan) 20 orang makan, Ayam Pedas Madu Karipoley (sebab kicap x letak nk bg merah2 hahaaa) untuk 40 0rang makan...saya bagi ajer 50 ketul...kira sedekah la tu..Nak berniaga xleh nk terlalu berkira.Acar timun/nenas 30 0rang makan.Pastu buah oren dan kek minyak (free ajer)
Nasi Beriani..nalaaaa punya besaq periuk
Gulai Kambing Bawang Goreng Tanpa Santan...hat ni terlajak larissss
Ayam Pedas Madu Karipoley (40 orang makan)
Acar
Oren
Kek Minyak
 Kek Minyak saiz 10x10 in...ingtkan nk rendahkan siket ketinggian tu rupanya naik tinggi gak..sebab niat nk sedekah..Allah jadikannya naik sempurna 
  
Siap packing...delievery ke Batu Kawan

Friday, March 18, 2016

Eco World Flower Show Semenyih - Cuti Cuti KL

Assalamualaikum...
Seminggu sebelum cuti sekolah sempat gak Jalan2 Cuci Mata ke KL, saja jer la bawa anak2 sambil celebrate besday in advance.Bukan apa sebab dah tau time cuti sekolah ni nk balik kg..op kos la x sempat nk bawa anak2 coti2 Mesia.Anak2 ni kalau jalan2 nk gak feeling2 tido hotel camtu hahaa..Walaupun short trip tp sempak beli kotak (kek custome made), makan2 kat IKEA dan tgk flower show kat Semenyih tu..feeling2 dok ober C baq ang...best walaupun panas berdengung huhu...cam nak pitam pun hado.Layan ajer lah gambar dr hp cam ayam jer ni..kamera x bawa




 Maisarah dan amani..blogger otai pasti mengenali mereka berdua ni

 Pose kan main lagi..sekali pegang ayaq nyoq daaaa

 Front view kincir angin
 Tukang snap hehee



 With anak2 time nak balik dah ni..time berjalan buat hal masing2

 Penat jalan2 singgah di minum n makan mi rojak kat Belemy (Belakang Istana)

 Rojak..hat ni xde mi
Ni ms ronda2 di  IKEA..sebelum pi Semenyih
Mai IKEA wajib la pekena meatball
Peninsula Resident...kami tido kat sini..kira boleh la...4* katil 2 queen..tp xde bekpast plak
Odw balik Penang,sempat singgah pekena Capati Simpang Pulai..mmg kebaboom sungguh.Kalau kami lalu area simpang pulai,wajib singgah mkn capati ni sejak jumpa 4 tahun lepas..sedap baq ang

Thursday, March 17, 2016

Kek Karamel Coklat Moist Dan Kek Karamel (Tempahan Yang Lepas)

Assalamualaikum...
Kembali bersiaran selepas seminggu berhibernate hehee..tuan tanah balik kg sat..tu yg senyap sunyi...Post tempahan ni pun saja buat lambat (bz ler konon kan hehehe)
Kek Karamel Coklat Moist LiNa Pg

Kek Karamel Pelangi LiNa Pg

Thursday, March 10, 2016

Rahsia Pakaian Berbau Wangi Dan Keharuman Tahan Lama

Assalamualaikum pengunjung TMK...
Banyak hari tak bersiaran, rindu pulak dengan blog Teratak Mutiara Kasih ni.Terima kasih semua sebab x jemu2 datang berkunjung ke sini.
Nak tanya korang pernah tak hantar pakaian kat kedai dobi?Jangan tipu tau...mesti ada gak kan sekali sekala.Saya tau korang bukan malas tp xsempat nk mencuci atau time musim hujan..mana nk keringkan..Jalan pintas hantar ke kedai dobi.Hurmmmmm korang perasan tak lepas cuci kat kedai dobi tu bau pakaian sangat harum dan kekal lama kan?Perasan tak?Kalau kita basuh kat rumah,walaupun dah letak pewangi dan pelembut semasa membasuh tu..tp keharuman tu sekejap jer kan?
Meh sini saya nak kongsikan satu rahsia..syyyyy..jangan bagitau orang tau..meh sini nak bisik
Penyembur fabrik
Tadaaa... A'Dior Pewangi Fabrik adalah penyelesaiannya..Sembur ajer buzzz...buzzz...tinggggg jadi magic terus wangi dan kekal harum berpanjangan..Tak percaya?Buat apa nak tipu.Benda yang baik mesti dikongsi bersama..Sharing is caring rite?hehehe
penyembur fabrik A Dior Floral
Cantik kan warna purple..haruman lavendar yg menyegarkan...

A'DIOR PEWANGI FABRIK PILIHAN RAMAI
Pakaian, cadar, langsir, sofa dan kelengkapan berasaskan fabrik anda berbau kurang menyenangkan?Inginkan semuanya kembali harum dan wangi
Inilah penyelesaiannya
  • Pewangi A'Dior boleh digunakan pada semua kelengkapan berasaskan
  • fabrik seperti pakaian, langsir, sofa, cadar, tempat duduk kereta dll.
  • Cuma semburkan pd kelengkapan dan anda akan dapat merasai keharuman dan kewangiannya.Mudah kan?

Cara Penggunaannya (Pilih Salah Satu Shj)
  1. Apabila pakaian yg dijemur sudah kering, anda boleh semburkan A'Dior pd pakaian tersebut. Slps 5-10 minit pakaian bolehlah diangkat
  2. A'Dior juga boleh digunakan samada sebelum atau selepas menggosok pakaian
  3. A'Dior juga Boleh disembur terus ke dlm almari pakaian anda dan pastikan pintu almari ditutup slps di sembur.
  4. Bagi yang suka travel/balik kg, A'Dior boleh disembur ke dalam luggage anda dan zipkan.Apabila tiba ke destinasi dan anda membuka luggage..pakaian anda berbau harum
  5. A'Dior boleh disembur terus pd langsir, cadar dan sofa anda
  6. A'Dior juga sgt sesuai utk diberikan kpd anak-anak yg tinggal di asrama kerana ia boleh menghilangkan bau hapak pd pakaian dan menjadikan pakaian anak anda lebih wangi dan harum.
  7. Sesuai digunakan di musim hujan, apabila pakaian yang dijemur dalam rumah akan berbau hapak, spray saja A'Dior masalah hilang..bau harum yg muncul


Ini baju anak saya (tadika 6 tahun) ms nak iron saya spray jer A'Dior ni spray siket2 jer (jimat hehee) pastu iron...Bila dia balik sekolah..bajunya masih wangiii...kalau biasa tu mmg xdenya nak wangi...ngn peluh2 lari sana sini kan...Maklumlah budakkk


Menarik kan?Senang pulak tu nak guna.Harga pun murahhhh...Berminat??Opsss..tunggu dulu...Kalau korang beli bukan dapat satu TAPI dua...untung kan?

penyembur fabrik A Dior Floral

SET A Promosi hebat RM20 (Termasuk pos) 

300ml+300ml (refill) Sangat berbaloi.
Grap sekarang..sementara masih ada stok promosi

penyembur fabrik A Dior Floral
SET B Promosi Combo Pack (2x300ml)+(2x300ml refill)
Harga RM35 (Termasuk pos)

penyembur fabrik A Dior Floral
Juga terdapat dalam saiz 500ml (Tapi untuk C.O.D sahaja)
Jika berminat untuk membeli secara pukal/borong bleh terus contact 014-3388769 ~ Rayyan Rozi
COD juga boleh dibuat di Tesco Bukit Beruntung
A'Dior Floral dikeluarkan oleh Syarikat Rayyan Makmur


So tunggu apa lagi...Jom la order..Kalau lambat kang melepas, harga promosi..Produk laku keras ni.
Sila wassap/sms ke
014-3388769 ~ Rayyan Rozi
0192868551 ~ Rayyan Makmur 

019-241 8331 ~ Has

Nak order ngan pun boleh gak PM tepi 

‪#‎bajuwangi‬‪#‎harum‬‪#‎kualitidijamin‬‪#‎sekalibeliconfirmrepeat‬

Jangan Lupa Call/Sms/Wasap 

014-3388769 ~ Rayyan Rozi
Alhamdulillah..produk ni mendapat sambutan hangat...ini antara testimoni yg dikirim oleh kastemer dr Sabah..
Sangat berbaloi guna penyembur ni..kalau yg sabah sanggup membayar kos pos yg lebih tggi untuk mendapatkan penyembur ni..ruginya kalau yg semenanjung xmo cuba 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...