Monday, May 8, 2017

Chef Mail Live Cooking Tour Pensonic 2017 - Terima Kasih Pensonic

Assalamualaikum...
Hari ni saya nak kongsikan pengalaman yang awesome, bilamana pihak Pensonic menjemput saya untuk memeriahkan #PensonicCMLCT2017 jemput masak, memang ON jer la kan?Lagipun masak2 dengan chef yang pakar..mestilah nak.Terima kasih Ms Munis, Mr Ken & Karen.Ada lagi program camni jemputlah lagi hehee.Ada kelapangan waktu, saya akan hadir.Kami masak Ayam Rempah Hijau.Chicken Green Curry tapi menggunakan buttermilk xguna santan.Biasanya menu pensonic ialah pemakanan sihat dan bagus untuk kesihatan.Kami masak menggunakan multicooker pensonic.Tambah best multicooker tu semua orang boleh bawa balik.Manyakkk syiokkk oo..Jomm kita layan gambar2 yang sempat disnap oleh en.asben saya.Kali ni gambar xbanyak sebab kami berdua masak secara berpasangan.So kena tumpu perhatian pada chef dan masakan.Sekali sekali en.asben curi2 tambah gambar...semua ni kandid jer la.
LiNa Pg
Gaya mau ada..mak jemah baca resepi.Kali ni kita masak Ayam Rempah Hijau version Chef Mail.Resepinya lain dari cara LiNa Pg sebab guna rempah kurma,so warna terarah kepada kurma dan gelap siket
Dato' Haji Chef Ismail
Belum stat masak, dah pose dgn chef hahaa..ni kat tingkat bawah lepas register.Chef sampai awal..studen sampai lagi yang lom sampai
 Terserlah betapa peramahnya LiNa Pg hahaa...nampak tu sembang sana sini...Yg atas tu Mr Ken (Brand Manager Marketing Pensonic) sangat frenly..
Gambar tu rakan blogger Eny (all da way from Aloq Staq dah 2x jumpa eny untuk program Pensonic ni.
Ni my souse chef..sian my lalink siket jer dapat enterprem sebab xde orang snap gambar kami berdua tengah masak
 
Okey..apron dah disarungkan..jom kita mula.
 
Masaklah kau.Resepi Ayam rempah hijau, saya akan kongsikan dalam n3 berasingan..yg ni banyak gambar dah terlalu panjang
Sambil masak, chef Mail buat demo air Bandung Soda Laici..sedapppp
Dah siap masak..amek kesempatan bergambar dengan chef..Tu dua2 mata ke kamera lain
 
 Lauk dah siap masuk bekas, amek kesempatan bergambar ngan Eny lak..time nk rushing balik dah ni sebab dak sarah nak balik skool dah
Chef Mail Live Cooking Class 2017 Penang berlangsung di Wah Lee Group Jelutong.kalau u olls nak beli barangan Pensonic boleh datang ke warehouse ni (blurr plak gambar)
 
 Ni lah door gift yang saya dapat, termasuk lauk ayam yg dimasak tu.Best2..Lain kali jemput lagi ya hehe
JANGAN LUPA TONTON DAN MENANG CHEF MAIL MASAK BERSAMA PENSONIC 2017 EP 1 AKAN BERMULA PETANG NI 8HB MEI 2017 JAM 6PM (TV3)
LiNa Pg xde hari ni..saya Ep 7 nanti..hujung2 puasa nuuuu

5 comments:

Qasey Honey said... Balas

wahh best meriahnye kak oiii..bertuahnye dia..lenkali jemput la org kl ni skali..haha..tahniah dapt byk gift..yg paling penting dpt pgalaman n ilmu dr chef tersohor...
dapat peluang gini..xmampu nk tolakkn..

Fiza Lgk said... Balas

Bestnya Lina...baca entry ni pun dah terasa heppening betul #Pensonic CMLCT207 dan dapat bawa balik multicooker dan lauk yg dimasak tu lagi. Product pensonic mmg terbaik lah kan. Anak akak yg tingkatan 4 pun ada dpt cabutan bertuah hari kokurikulum kat sekolah dia berupa 5-speed hand mixer PENSONIC PM-122 minggu lepas dan hadiahkan kat akak. Siap minta dibuatkan red velvet lagi utk dia. Tengoklah dlm minggu ni bolehlah buat agaknya. Dah kurang sibuk sikit.

LiNa_Pg said... Balas

Besttt sangat tau QH.
Menimba ilmu sambil santai,belajar dr yg pakar..banyak tips dapat
Mmg akak xtolak la QH dpt peluang camni
Kalau ada lagi,akak gtau QH eh..insyaaAllah ada kalau ad rezeki

LiNa_Pg said... Balas

Happening dan sangat njoi..sambil msk,boleh chef buat demo plak..jus soda bandung..pakat² minum.Besttt
Kalau ada rezeki kita gader² tau..insyaaAllah.
Rezeki dikongsi

Phong Hong said... Balas

Lina, En asben pun tumpang glamer sekali hee..hee...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...