Saturday, July 15, 2017

Nasi Kari Ayam Sangat Mudah dan Sedap (Menu Ekspress)

Asslamualaikum..
Nasi Kari Ayam ni bukan macam makan nasi berlauk kari ayam tau.Kari Ayam dicampur sekali dalam proses memasak nasi ni..Hahaa..camana tu?Tengok gambor kalau rasa terliur, apa lagi boleh buat lorrr..bukan ssh sangat pun.LiNa Pg lagi mengelat guna Kari Ayam dalam tin jer tuh.Idea ni boleh guna pakai guna lebihan kari ayam/gulai ayam home made jugak la.Kalau anak2 saya (termasuk bapaknya jugak la) bab lauk pauk left over ni memang tak layan la..tak layan kalau perangat2 membawa ke esok hari.Kalau masak tengahari panaskan untuk dinner ok fine depa makan.So, camana nak abeskan gulai ayam tu buat la cara ni.Kalau siket2 tu okeylah kan buat cicah roti kira setel la.Ni kita olah balik jadi main dish..setel bab makan berat hihiii..memasak ni mudah jer kalau rajin.Saya ni kalau rajin ada jer idea macam2.TAPI kalau malas atau tadak mood, haaa..apa lagi capai tudung..JOMMMM makan kat luar kikiiiiii..
Bebel pulak mak jemah ni kan..ajom semak resepi.
Nasi Kari Ayam ni LiNa Pg gandingkan dengan papadom dan juga acar mentah.Dalam mangkuk kecil tu belen kuah kari.Simple jer yet tasty



Nota kecil LiNa Pg
Kalau guna rice cooker, lps tumis hingga pecah minyak terus pindah ke rice cooker
Masuk air, susu dan kiub, terus masuk beras.
kacau rata.ON periuk
Bila nasi kering (sebelum KEEP WARM) masukkan kari ayam, telur, daun pudina+daun ketumbar.
Biarkan hingga nasi betul2 masak.
Mudah saja

Selamat Berhujung Minggu

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...